top of page

Voice Dialogue

Als je blijft twijfelen verandert er niets! 

Met Voice Dialogue kom je tot een zelfbewuste keuze.

Eleanor Abbott Vrijbroekpark Mechelen

Nu word je geconfronteerd met tegenstrijdige eigenbelangen. Je bent moe en je snakt naar rust, maar je wilt ook kunnen voortdoen. Niemand zou beter mogen weten dan jij wat jou nu goed zou doen. Wat maakt het voor jou zo moeilijk?

Voice Dialogue gaat ervan uit dat elke persoonlijkheid bestaat uit een onnoemelijk rijke waaier van verschillende Ikken of subpersoonlijkheden. Tijdens een sessie Voice Dialogue kun je ontdekken welke van deze vele ikken bij jou actief zijn en de touwtjes in handen hebben. Neem bijvoorbeeld de perfectionist, de doorzetter, de criticus of de uitsteller!

Bij jou zijn er momenteel twee Ikken hard aan het touwtrekken:  de ene die pusht dat je moet voortdoen, werken, werken, omdat je anders in de problemen komt. Maar een andere Ik probeert ook van zich te laten horen. Haar hoor je stilletjes en misschien steeds harder roepen dat je echt dringend moet rusten! 

De Voice Dialogue methode staat jou toe om je bewust te worden van de verschillende Ikken die jouw leven leiden, ze te ervaren en te leren ze op een bewuste manier deel te laten uitmaken van jouw leven. 

Hoe beter je al jouw Ikken leert kennen, hoe meer zicht je krijgt op jouw functioneren.

Deze Ikken bepalen of je je volledige potentieel realiseert.

Leer hoe jouw Ikken bepalen hoe je de wereld ziet, jouw gedrag beheersen en jouw keuzes beïnvloeden. De meesten van ons leven een veel beperkter leven dan nodig is. Leer meer te zijn dan één van jouw Ikken..

Jouw relaties worden gecontroleerd door deze Ikken.

Ontdek hoe de moeilijkheden in jouw relaties op het werk of in jouw privé de bron kunnen zijn van verandering, van meer controle over jouw leven en gedrag, meer verbinding en vreugde.

Dromen - begeleiding van binnenuit.

Activeer je "innerlijke leraar". Als je over je Ikken leert en je ervan losmaakt, wordt je eigen bron van diepe wijsheid via dromen voor je beschikbaar. Het leren begrijpen van jouw dromen en dagdromen biedt een objectieve en gestage begeleiding die vooral waardevol is in onzekere tijden.

Ziekte als leraar.

Voice Dialogue biedt ook een opmerkelijke manier om fysieke kwalen en ziekte te benaderen en te zoeken naar hun betekenis. Het leven destabiliseert ons op veel manieren. We kunnen gemakkelijk het slachtoffer worden van deze voortdurende veranderingen of we kunnen erkennen dat elke destabilisatie een kans is om te leren en nieuwe ontdekkingen te doen.

HOE GAAT VOICE DIALOGUE IN ZIJN WERK?

In een Voice Dialogue sessie leer je om vanuit een overkoepelende positie, zonder oordeel te kijken naar je Ikken. Je geeft letterlijk een fysieke plaats aan een Ik en je ontdekt welke zijn kwaliteiten zijn, wanneer deze ontstaan is in je leven, waarom hij gekomen is en op welke manier hij je kwetsbaarheid beschermt. Kortom, het is een fascinerende innerlijke reis waarbij je verwonderd bent over het unieke levensverhaal van elk van je Ikken.

Hoe beter we al onze Ikken leren kennen, hoe meer zicht we krijgen op ons functioneren. Niet alleen vergroot onze zelfkennis, maar we hebben hierdoor ook de mogelijkheid om op andere manieren om te gaan met het leven en de situaties waar we mee te maken krijgen. Voice Dialogue leert ons immers niet alleen vanuit een overkoepelende positie naar de verschillende Ikken te kijken, maar biedt ook de opportuniteit om vanuit het “midden” verschillende stukken in te zetten. Door dit dynamische proces kunnen we afstappen van automatismen en wordt ons leven niet langer geleid door de Ikken. We komen tot bewuste keuzes.

 

Door bewuste keuzes te maken bescherm je jouw kwetsbaarheid op een efficiëntere manier en voel je je krachtiger bij de beslissingen die je neemt.

De Voice Dialogue methode heeft haar wortels in het Jungiaanse gedachtengoed, maar omvat ook aspecten van Psychodrama, Transactionele Analyse, Gestalt, Psychosynthese, Client-centered Therapie en Mindfulness. Voice Dialogue is geen therapierichting maar een therapeutische werkmethode die leidt tot intensieve bewustmakende ervaringen in zowel psychotherapeutische processen als coaching trajecten.

Gecertificeerde Voice Dialogue Facilitator

Voice Dialogue Insituut

Voice Dialogue Instituut logo
bottom of page